CENTAR ZA RAZVOJ I PROJEKTOVANJE MAŠINA

Drugi workshop: Einführung von Einheitsvorlesungen für Lehrfach Produktentwicklung in den Partnerhochschulen in Südosteuropa nach dem Karlsruher Modell

U okviru DAAD programa Akademischer Neuaufbau Südosteuropa u saradnji sa Univerzitetom u Karlsrue-u u protekle 2 godine realizovan je projekat Entwicklung eines Lernmoduls für Produktentwicklung nach dem Karlsruhermodel. Završna faza projekta obuhvatala je zajednički model obrazovanja studenata Mašinskih fakulteta u Nišu i Karlsruhe-u. Na  projektu razvoja inovativnog filtera za sterilizaciju vode, koji je definisala nemačka firma Kärcher, paralelno su radila dva studentska tima u Nišu i dva studentska tima u Karlsruhe-u. Tokom 4 meseca rada studentski timovi su definisali profil proizvoda, došli do ideje kojim fizičkim efektom je moguće uspešno izvršiti zadatu funkciju proizvoda, zatim došli do koncepta, nacrta i detaljnom razradom napravili konstrukciono tehnološku dokumentaciju proizvoda. Na osnovu ove dokumentacije izrađeni su prototipovi, koji su detaljno ispitani u eksploatacionim uslovima.

Završna prezentacija rezultata projekta održače se 31. maja na Mašinskom fakultetu u Nišu. Studentski timovi će prezentirati rezultate svoga rada, a biće prikazani i sami prototipovi u radnim uslovima. 

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom skupu počev od 9 časova, u svečanoj sali na 6. spratu Mašinskog fakulteta u Nišu, sa željom da nam svojim mišljenjem i sugestijama doprinesete našem daljem uspešnom obrazovanju studenata i sagledavanju mogućnosti primene ovakvog modela obrazovanja u našim uslovima.

Detaljan program Workshop-a možete preuzeti ovde.
adresa: Aleksandra Medvedeva 14, 18000 Niš, Republika Srbija; tel: (+381 18) 500 642; fax:(+381 18) 588 199