CENTAR ZA RAZVOJ I PROJEKTOVANJE MAŠINA

Novi model nastave na profilu Mašinske konstrukcije i mehanizacija

 

U okviru DAAD projekta Entwicklung eines Lernmoduls für Produktentwicklung nach dem Karlsruhermodel na Mašinskom fakultetu studentima je predstavljen novi model nastave.  
Dana 28.09.2006. profesor Norbert Burkardt sa instituta za razvoj proizvoda IPEK iz Karlsruea sastao se sa timom studenata profila Mašinske konstukcije i mehanizacija, učesnika u zajedničkom projektu koji je rezultat saradnje nemačkog instituta i centra za razvoj proizvoda (CERP) Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.
Profesor Burkardt je sa studentima razgovarao o problematici razvoja proizvoda u savremenim tržišnim uslovima kao i o razlozima koji su ih motivisali da se prijave za učešće u projektu. Pri ovom neformalnom razgovoru, profesor Burkardt je studentima objasnio značaj integralnog razvoja proizvoda i ispunjenja kupaca, kao i na neophodnost poboljšanja veze između industrije i fakultetskog obrazovanja koja predstavlja problem i u Nemačkoj i u Srbiji.
Za uspešan rad na ovom projektu studentima su obezbeđeni svi potrebni uslovi za rad. Model nastave je identičan sa modelom nastave koji se izvodi na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Karlsruhe-u, a neposredni kontakt sa nemačkim studentima biće obezbeđen preko Video linka.

Projekat startuje 09.10.2006. a napredak naših studenata možete pratiti u vestima web prezenatacje CERP-a.

adresa: Aleksandra Medvedeva 14, 18000 Niš, Republika Srbija; tel: (+381 18) 500 642; fax:(+381 18) 588 199